Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد راستینه هفشجانی روز یکشنبه در نشست با مدیرکل، معاونان و هنرمندان زیرمجموعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این اعتبار در اختیار بانک‌های عامل قرار می‌گیرد و به‌همین میزان از سوی بانک‌های عامل افزوده و با سود ۲ تا ۶ درصد به متقاضیان واجد شرایط پرداخت می‌شود.

وی افزود: میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری می‌تواند با ارائه طرح‌های توجیهی، سهم قابل‌توجهی از اعتبارات این بخش را جذب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راستینه تصریح کرد: قرار شده تا این تسهیلات با اولویت استان‌دارای دارای نرخ بیکاری بالاتر پرداخت شود.

وی یادآور شد: در لایحه بودجه امسال ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار تسهیلاتی در اختیار وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار گرفته که باعث جهش مطلوب در بخش‌های مختلف این وزارت‌خانه و رونق در استان‌ها مانند چهارمحال و بختیاری خواهد شد.

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بودجه وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال‌جاری پنج هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال بود که با پیگیری‌های کمیسیون فرهنگی، این مبلغ با یک‌هزار میلیارد ریال افزایش به ۶ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال رسید که البته این مبلغ هنوز پاسخ‌گوی نیاز این حوزه نیست.

وی گفت: با توجه به نرخی بالای بیکاری در چهارمحال و بختیاری پیگیری برای جذب بیشتر سهم استان از این اعتبارات ضروری است.

راستینه تاکید کرد: مجموعه فرصت‌ها، چالش‌ها و نیازهای میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری شناسایی و تدوین تا پیگیری برای رفع آن از طریق مسوولان ملی در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: تعریف، طراحی و برنامه‌ریزی برای تدوین زنجیره ارزش در بخش‌های تولیدی استان به‌ویژه حوزه‌های زیرمجموعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ارتقای درآمد سرانه خانوار و تسریع در روند رسیدن به شاخص‌های توسعه‌یافتگی نقش‌آفرین و موثر است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با نگاه دقیق و تمرکز به ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و مزیت‌های ۵۰ سال آتی حوزه گردشگری در سطح ملی و استانی می‌توان بسیاری از خلأهای کشور را رفع کرد.

وی یادآور شد: چهارمحال و بختیاری از پتانسیل مطلوبی در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برخوردار و دارای هنرمندان فعال و شناخته شده در این حوزه‌ها است که باید از توان آنان در راستای تحقق اهداف توسعه‌محور بهره‌گیری شود.

راستینه اظهار داشت: جلوگیری از خام‌فروشی و راه‌اندازی چرخه تبدیلی و تکمیلی در حوزه‌های مرتبط با صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان باید در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هم‌اکنون ۱۲ هزار هنرمند در ۵۲ رشته صنایع‌دستی و هنرهای سنتی حضور دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر فعال هستند.

مهرداد جوادی تاکید کرد: تاکنون هفت نشان مُهر اصالت یونسکو، ۴۳ نشان ملی و سه نشان جغرافیایی برای صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری صادر شده است و در سال گذشته با تلاش‌های انجام شده رشته منسوخ شده "سفره‌بافی" در استان احیا  شد.

جوادی تصریح کرد: در سال گذشته ۷۵۸ نفر در حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان  آموزش‌های لازم برای فعالیت در رشته‌های زیرمجموعه این حوزه را فرا گرفتند.

وی یادآور شد: سال گذشته ۱۸۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی با اشتغال‌زایی برای یک‌هزار و ۳۲۵ نفر در حوزه‌صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان پرداخت شد که ۸۵ میلیارد ریال آن از محل تفاهم‌نامه با بنیاد برکت با این اداره‌کل بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ مجوز فعالیت برای یک‌هزار و ۴۵۴ نفر در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان صادر و ۳۰۰ نفر هنرمندان این حوزه از بیمه روستایی بهره‌مند شدند.

وی با اشاره به ثبت شهرکرد به‌عنوان "شهر ملی نمد" گفت: پرونده ثبت هفشجان به‌عنوان "شهر ملی سنگ‌تراشی" آماده و برای تصویب به تهران ارسال شده است.

جوادی دستاوردهای تبدیل شهرها به شهر ملی و یا شهر جهانی را شامل افزایش اشتغال، ایجاد درآمد و رونق گردشگری اعلام و تاکید کرد: ظرفیت تبدیل شهرهای شهرکرد و هفشجان به‌عنوان شهرهای جهانی نمد و سنگ‌تراشی وجود دارد.

وی افزود: نوسانات اقتصادی، وجود واسطه‌ها و دلالان، گرانی مواد اولیه، خروج مواد اولیه مانند پشم از استان به‌صورت خام و اجاره‌بهای بالی محل فعالیت از مهم‌ترین مشکلات فعالان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی می‌توان با بهره‌گیری از مواد اولیه بومی و محلی نسبت به تولید محصولاتی با سرمایه کم و ارزش افزوده بالا اقدام کرد.

وی یادآور شد: کمبود اعتبارات حوزه‌های زیرمجموعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سطح ملی و استانی از مهم‌ترین مشکلات این بخش به‌شمار می‌رود و به‌همین منظور بهره‌گیری از توان بالای بخش خصوصی، جذب سرمایه‌گذاران و فراهم کردن زیرساخت‌ها، ارئه تسهیلات و اعطای مشوق به آنان در دستور کار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار دارد.

به گزارش ایرنا، در این نشست معاونان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری مزیت‌ها، فرصت‌هاف پتانسیل‌ها، مشکلات و چالش‌های موجود در بخش‌های زیرمجموعه خود را تشریح کردند.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن‌ها از مهم‌ترین رشته‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری است.

۲۰ خردادماه روز جهانی صنایع‌دستی و ۲۰ تا ۲۶ خرداد به عنوان هفته صنایع‌دستی و هنرهای سنتی نامگذاری شده است.

برچسب‌ها صنایع دستی چهارمحال وبختیاری نماینده مجلس شورای اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع دستی چهارمحال وبختیاری نماینده مجلس شورای اسلامی صنایع دستی چهارمحال وبختیاری نماینده مجلس شورای اسلامی گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری صنایع دستی و هنرهای سنتی استان میراث فرهنگی میلیارد ریال یادآور شد حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۳۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی

فتاح کرمی اظهار داشت: در این جشنواره هنرمندانی از استان‌های گیلان، لرستان، بوشهر، مازندران و چهارمحال و بختیاری حضور دارند.

وی افزود: اتحاد اقوام و مذاهب، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و اشتغالزایی، تعامل فرهنگی و گسترش شبکه فروش صنایع دستی و سوغات استان ها، کشف استعداد‌های خلاق و اتصال تولیدکنندگان به زنجیره بازاریابی و فروش و توسعه اقتصادی از اهداف برگزاری این جشنواره است.

بیشتر بخوانید

حضور بیش از هزار و ۵۰۰ تماشاگر در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی

کرمی اضافه کرد: نمایشگاه سوغات، صنایع دستی، اقتصاد مقاومتی نیز با بیش از ۸۰ غرفه و اجرای موسیقی آیینی و سنتی استان‌ها از جمله برنامه‌های این جشنواره است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود