Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: ایجاد مراکز اقامتی ارزان‌قیمت از راهبردهای گردشگری است که باید دنبال شود. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، سید عزت‌الله ضرغامی امروز در حاشیه بازدید از زائرسرای ارزان‌قیمت مهر امام رضا(ع) در بافت اطراف حرم مطهر رضوی اظهار داشت: در کشور با کمبود مراکز اقامتی مواجهیم و در تعطیلات نوروز امسال در همان سه روز اول ظرفیت مراکز اقامتی رسمی از جمله هتل‌ها در شهرهای بزرگ تکمیل شد و از ظرفیت‌های اضطراری نهادها و دستگاه‌ها استفاده کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: شهری مانند مشهد که قطب گردشگری زیارتی است، سالانه تا 30 میلیون نفر زائر دارد، در ایام نوروز حجم گردشگران و زائران فوق‌العاده بالا است، با وجود این‌که ظرفیت مراکز اقامتی مشهد حدود 50 درصد از ظرفیت مراکز اقامتی تمام کشور را شامل می‌شود، تمام این مراکز در ایام نوروز تکمیل بود.

وی تصریح کرد: برای تقویت کمی و کیفی مراکز اقامتی باید طرح‌های مختلف داشته باشیم و با ارائه تسهیلات پشتیبانی لازم را انجام دهیم.

ضرغامی گفت: آنچه اهمیت بیشتری دارد، تامین مراکز اقامتی ارزان برای زائران و عموم مردم است تا از سراسر کشور با برنامه‌ریزی ساده توسط نهادها و موسسات خیریه برای زیارت به مشهد بیایند. زیارت امام رضا(ع) حق هر فرد ایرانی است، این امکان باید با حداقل مشکلات و ارزان‌قیمت فراهم شود.

وزیر میراث‌فرهنگی از بناهای شاخص و تاریخی اطراف حرم مطهر رضوی بازدید کردوزیر میراث فرهنگی در مشهد: ورود بی‌شمار مسافران نوروزی به این شهر می‌توانست "بحران‌ساز" شودمعاون وزیر میراث فرهنگی در تفرش: ایران جزو کشورهای مرجع و مدعی در عرصه صنایع دستی در دنیا است

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تاکید کرد: این امکان باید برای همه مردم به ویژه برای اقشار کم درآمد فراهم شود، بنابر این مراکز اقامتی ارزان‌قیمت از راهبردهایی است که باید دنبال شود، یکی از مصادیق آن نیز اقدامی است که از مدت‌ها قبل در مشهد انجام شده و مرکز مهر امام رضا (ع) که اکنون به صورت رسمی آغاز به‌کار کرد، یکی از این مراکز اقامت ارزان‌قیمت است.

وی افزود: البته برای ادامه فعالیت این مراکز نیاز به قانون خاص و دقیق داریم تا زائرسراها در چارچوب قوانین و قواعد رسمی و قانونی کشور فعالیت داشته باشند و تضمینی وجود داشته باشد که در همین چارچوب باقی بمانند.

 ضرغامی تصریح کرد: از آنجا که در صورت صدور مجوز برای این مراکز، از تسهیلات مختلف استفاده خواهد شد، بنابراین باید همه فعالیت آن‌ها جنبه غیرانتفاعی داشته باشد و استفاده شخصی صورت نگیرد، بلکه در اختیار عموم مردم قرار گیرد که یکی از اقدامات برای عملی شدن این موضوع این است که زائرسراها را وقف خواهند کرد و مالک شخصی نخواهند داشت.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: با نظارتی که ما خواهیم داشت و قاعده دقیقی که خواهیم نوشت، تلاش می‌کنیم زائرسراهای ارزان‌قیمت گسترش پیدا کنند.

ضرغامی عنوان  کرد: در حال حاضر کمتر از 10 زائرسرای ارزان‌قیمت در مشهد آغاز به‌کار کرده که لازم است مسائل برخی از آن‌ها را با دقت بیشتری دنبال کنیم.

وی درباره تعرفه ارائه خدمات در این مراکز گفت: برخی از این مراکز که فعالیتشان را آغاز کرده‌اند، مبلغی ناچیزی دریافت می‌کنند. البته ما هنوز قیمت‌گذاری نکرده‌ایم. پیش‌بینی این است که خدمات با حدود یک چهارم قیمت مراکز رسمی و تحت نظارت وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارائه شود.

انتهای پیام/281/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی مراکز اقامتی ارزان وزیر میراث فرهنگی ارزان قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۱۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود